3 tips voor een brandveilige woning

Brand, het blijft een nachtmerrie. Gelukkig doen wij met zijn allen steeds meer om brand te voorkomen. Zo worden steeds meer apparatuur beveiligd tegen oververhitting, wordt er in een gemiddeld productieproces vaker brandwerend materiaal gebruikt en groeit de algehele kennis op het gebied van brandveiligheid. Twijfel jij nog over de staat van jouw woning? Wij geven in deze blog 3 tips om jouw woning brandveiliger te maken.

Zorg voor de juiste brandpreventie apparatuur

Meer dan 76% van de Nederlandse huishoudens heeft een brandmelder. Dit klinkt heel veel, maar 1 van de 4 huizen waar jij je in bevindt heeft dus geen of een niet goed werkende melder. Dit is zorgwekkend. Een brandmelder is namelijk een van de belangrijkste middelen om een beginnende brand te detecteren.

Heb je een grotere woning? Dan is een koppelbare rookmelder interessant voor jou. Deze rookmelder is door een wifi verbinding aan elkaar te koppelen. Dit zorgt ervoor dat wanneer er rook gedetecteerd wordt alle rookmelders tegelijkertijd afgaan. Op deze manier wordt iedereen in de woning gewaarschuwd.

Een ander voorbeeld van een middel waarmee je kan voorkomen dat een beginnende brand een uitslaande brand wordt, is een inspectieluik. Dit luik plaats je voor je leidingen en elektra, zodat deze bij een brand beschermd blijven.

Raadpleeg periodiek een specialist

Zelfs wanneer je zelf denkt genoeg kennis in huis te hebben op het gebied van brandveiligheid is het alsnog belangrijk om periodiek een specialist te raadplegen. Hij of zij heeft namelijk de kennis in huis om jou te adviseren en direct actie te ondernemen.

Een voorbeeld van een specialist waarvan wij adviseren om deze jaarlijks langs te laten komen is een schoorsteenveger. Jaarlijks ontstaan er namelijk 2000 branden door vuil wat zich ophoopt in de schoorsteen, met alle gevolgen van dien.

Denk ook aan jaarlijkse controles van bijvoorbeeld de aanwezige brandblussers in je woning. Je gebruikt een blusser namelijk alleen maar wanneer je deze echt nodig hebt. Het is vanzelfsprekend belangrijk dit blusmiddel dan naar behoren functioneert.

Zorg voor de juist blusmiddelen

Het voorkomen van een brand is natuurlijk beter dan het blussen van een brand. Toch is het, om erger te voorkomen, belangrijk dat je de juiste blusmiddelen in huis hebt. Klein praktijk voorbeeldje; wanneer je een vlam in de pan wil blussen met water kom je van een koude/ heel warme kermis thuis. In dit geval is een blusdeken de oplossing. Wanneer je een meer uitslaand brand hebt, is een brandblusser meer voor de hand liggend. Weet jij niet exact welk blusmiddel ontbreekt in je woning? Laat je eens adviseren door een specialist.

Bonus tip: Wat te doen bij brand?

Weet jij wat je moet doen wanneer er brand uitbreekt in jouw woning? Algemene kennis op het gebied van dit onderwerp kan ernstige gevolgen voorkomen. Daarom onze bonus tip; zorg dat je weet wat er van jouw gevraag wordt wanneer er brand uitbreekt in jouw woning of op je werk. Weet je bijvoorbeeld waar de dichtstbijzijnde brandblusser ligt? Of waar de nooduitgangen zich bevinden? Vaak weet je dit in je eigen woning wel, maar ben je er ook bewust van wanneer je iemand anders zijn woning betreedt.

Gerelateerde berichten

Dakkapellen in Elst, Gelderland: De Juiste Keuze voor Kwaliteit en Ruimte

Als inwoner van Elst, Gelderland, weet je hoe belangrijk het is om je woning te optimaliseren. Gezinsuitbreiding, het creëren van een hobby- of speelkamer, of simpelweg de…

Duurzaamheid binnen handbereik met goedkope zonnepanelen

Bent u op zoek naar een betaalbare manier om uw huis duurzamer te maken? Overweeg dan zonnepanelen. Goedkope zonnepanelen kunnen een geweldige investering zijn, niet alleen voor…

De brandstof van de toekomst; pellets!

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Een klein cilindrisch stuk hout dat wordt gebruikt om een ​​pelletkachel te verwarmen. Maar wat is deze brandstof precies…

3 meest voorkomende bedrijfsongevallen

Een ongeval zit in een klein hoekje. Dit blijkt niet alleen zo te zijn in en rondom het huishouden, maar zeker ook op de werkvloer. Uit cijfers…

Het inzetten van de juiste social media

Sociale media zijn een geweldig hulpmiddel om een bedrijf op te bouwen en op de markt te zetten. Ook kun je via verschillende kanalen interacties creëren met…

Laat hout werken voor je!

Hout werkt. Dit klinkt misschien gek, maar toch is het een feit. Vraag het maar eens aan een meubelmaker. Zo kan het voorkomen dat bij tempratuur verschillen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *